Saturday, January 2, 2010


Eh, uite ... un an nou, alte iluzii, alte sperante, alte minciuni, just another day in paradise.

Chiar daca n-am prins prima zi a anului cu un post nou, nu cred ca o sa se supere careva daca am intarziat cu o zi (nu ca se citescte cumva ceea ce scriu pe aici :-j ).
Ii tot un fel de leapsa, da de data asta cu o mica tema de "discutat"... “De sărbatori: ce ne uneşte mai mult?”

Sincer si direct, nu cred ca ne mai uneste nimic in ziua de azi. Nici nu vad sa se puna problema ca sarbatorile sa mai insemne cine stie ce pentru multa lume.
Pentru cei mai in varsta sau chiar si aia tineri dar "old school", sarbatorile au ajuns sa fie doar o perioada in care sa-si aduca aminte de vremuri de mult apuse, de acele vremuri in care te trezeai acasa cu colindatori, cand faceai de mancare cu un oarecare entuziasm, cand totul trebuia sa fie pus la punct ca la carte, ca doar noah, ii Craciunul si anul nou si nu se poate sa fim prinsi pe nepregatite.
Pentru cei tineri, ii un foarte bun motiv sa iesi in oras si sa vezi un fund apetisant dansand undeva sus pe o chestie, intr-un club, evident cu costum de craciunita.
De fapt nu cred ca ne mai uneste ceva nici intr-o zi oarecare, s-a dus acel "spirit" de stransa prietenie, acel gand de a petrece o sarbatoare alaturi de familie ... egoismul si propria persoana ii mult prea importanta ca sa fim atenti si la cei din jur sau macar sa realizam unele lucruri. Nu cred ca-i okay sa condamn pe cineva, pana la urma suntem o societate bolnava intr-o tara bolnava.

Eu unu nu pot sa-mi imaginez un Craciun in alta parte decat acasa. Vreau acea masa de seara in familie, vreau acei cozonaci facuti acasa, vreau sa mai aranjez cate un brad (ce sa-i faci daca tot timpul ala mai mic face bradul :)) ). Nu iau msg de pe net si le trimit mai departe, prefer sa scriu doua randuri din capshorul meu si de ce nu, ma simt okay cand vad ca cineva isi mai aduce aminte sa dea cate un semn ... chiar si de sarbatori.

In fine, sarbatorile au trecut, ii 2010, nu stiu cat de naspa sau bine o sa fie, dar macar noi sa fim mai oameni decat am fost in 2009

Alte pareri aici:
Leiln
Que stii oare?

ps. nu generalizez, sunt si persoane care inca sunt de cealalta parte a baricadei ... nu inseamna ca toata lumea ii asa cum am scris aici.

0 Comments: