Tuesday, October 13, 2009

“ca sa fii cool, trebuie sa fii viu”

... cam aceasta fraza ar trebui sa fie subiectul urmatorului post (leapsa primita de la http://seelenlos.wordpress.com/ ), dar nu in orice context ci legat de teribilismul la volan si soferii "new age".

Am mai tot scris pe aici de intamplari in trafic, soferi grabiti si dobitoci care au carnet, nu prea cred ca-i cazul sa o lungesc.
Totusi ca sa ating putin ideea lepsei pot sa zic sincer ca mi se pare putin banal citatul ... reformulat "ca sa fii viu trebuie sa fii cool" ar merge de minune ca "filosofie de viata" a multor tinerei din ziua de azi.
Teribilism, atentie, mereu la "moda", cum sa impresionez mai bine ... aceste doze de "viata" duse la extrem sunt direct responsabile si de unele evenimente mai putin placute in randul tinerilor soferi.
Nu-mi vine sa plang cele intamplate, chiar daca multi au suferit la propriu ... dar uneori cand ti-o faci cu mana ta este o posibilitate mare sa se intample si ceva nasol.

Totul tine de propria ta persoana si cat de responsabil/a te crezi, iar asta o sa se vada si la volan. Daca nu te lasi influentat de "moda" si de "anturajul Xtreme" sunt sanse si sa-ti dai seama ca sofatul nu-i tocmai o joaca, sau o fuga dupa adrenalina.

Asa ca, un fel de sfat de la un prunc de 24 de ani fara experienta de viata ... daca vrei sa petreci, linistit/a, cat poti ca doar tineri suntem doar o singura data, dar lasa masina acasa si nu incerca sa demonstrezi cuiva ceva (nici chiar tie). Vezi doar de condus, lasa mobilele, poarta centura, ai grija de viata ta. Nu de alta dar s-ar putea sa sufere si altii, nu numai tu, iar acele persoane nu cred ca au vreo vina ... si ca sa se inteleaga ceea ce vreau sa zic, aruncati o privire mai jos.






P.S ... la fel de atenti si constienti trebuie sa fie si pietonii, sunt total de acord ce a scris Nicoleta in blogul ei (btw, i like the other name more :)) ), iar de taximetristi si camionagii aceeasi parer :))

0 Comments: