Thursday, September 10, 2009

Non-cultura muzicala



Revin dupa numai trei zile, ceea ce pentru mine si blog ii ceva destul de anormal (lenea si sedentarismul imi cam omoara toti neuronii, ceea ce face ca "realizarea" unui "post" sa fie destul de dificila)

Ah, tin sa multumesc unei persoane pentru ideea grozava de ieri, care a dus la post-ul precedent "50 lucruri marunte ce-ti incanta viata". Multumirile nu vin numai din partea mea, au fost persoane care chiar au fost incantate si au preluat ideea pe blogurile lor :)

Bun, sa revin la "oile" mele. S-a facut ora 01, mi-am cam luat-o in freza la un joc online si ziceam sa ma relaxez putin uitandu-ma peste niste bloguri, poate gasesc ceva interesant. Eh, si uite ca a dat sa citesc ceva "interesant", ba chiar mai mult sa ma faca sa revin cu un "reply" la acel post (post-ul il puteti citi aici -> http://florinaaa.wordpress.com/2009/09/09/gothic-bitch/ <- ).

Nu vreau sa se inteleaga ca sunt o persoana care stie totul despre "fenomen" si nici ca sunt cea mai indicata persoana care sa dea "sfaturi/replici/etc". Totusi, citind, ascultand, concerte live si de ce nu, o oarecare cultura muzicala + niste ani in care m-am familiarizat cu aceasta "zona intunecata" numita rock-ul ... vreau si eu sa dau un reply mai lung la postul acela :)

Scurta introducere: rock-ul nu este un gen muzical pe care sa-l poti intelege, savura, simtii doar fiindca "asa se poarta". Nu este un "val", nu este trendy, nu are eticheta de "turma" si nu este pentru persoane care nu se chinuie putin sa-l priceapa.
Daca vezi un videoclip pe MTV cu Evanescence, asta nu prea-ti da dreptul (moral cel putin) sa vorbesti in cunostiinta de cauza.
Rock-ul este mult mai mult decat atat, cred ca este cu mult mai mult decat ar putea sa inteleaga multe persoane.


Pentru o cultura generala mai bogata si reply-ul la post precizez urmatoarele:

* Daca nu stii ce inseamna, nici nu poti sa intelegi ...si da, ajungi sa treci de la un "stil de viata" la ochelarii de soare din club si sclipici.
* Igiena persoanala nu tine de un gen muzical ci de propria ta mentalitate. Spre dezamagirea multor adepti a acestei idei, tin sa va anunt ca ei se chiar spala, foarte des chiar, iar neingrijirea pletei ii o blasfemie :P ... auzi acolo, matreata.
* Ii aberant, chiar jignitor ca cineva care crede/vede in Evanescence un "altar" al muzicii "rock" sa inceapa sa catalogheze starea psihica a acestor persoane si sa-si dea cu parerea despre muzica. In primul rand, nu este suficienta cultura muzicala ca sa poti face asa ceva.
* Aceasta perioada se putea numi un fel de pokemonism acut cu tente EMOtive cauzate de tulburari de comportament si identitate.
* Evanescence nu este gothic metal ( gothic rock nici pe departe). Poti sa-i zici un fel de pop-emo-rock. Pentru detalii search google/youtube.
* Rock-ul alimenteaza si pune la incercare personalitatea ... nu "cred că este destul de clar pentru orice om stabil psihic că acest gen nu face decât să alimenteze depresiile, frustrările și gândurile negre ale ascultătorilor"
* Evanescence NU este egal cu gothic rock nici metal NU este egal cu cea mai buna balada rock.
Recomand sa cautati tot pe youtube un : Nazareth, Europe, Guns N' Roses, Queen, Scorpions, Whitesnake, etc etc etc. Cautati si o sa gasiti.

Nu vreau sa fiu luat ca un mare justitiar, pur si simplu omul se mai plictiseste si cand se plictiseste simte nevoia sa faca ceva. Ghinionul a fost ca cineva a vorbit in necunostiinta de cauza ... si aici nu-i vorba despre obiectivism sau subiectivism.
Postul acesta poate fi luat ca si o oportunitate de a invata/aprofunda ceva nou ... putina informare intr-o lume plina de non-valori nu strica.
In ziua de azi gresesti te arzi, in seara asta ai gresit ... za post was an Epic Fail. Touche.

Rezumatul scurt la postul acela: Cuvinte mari, substanta zero.

2 Comments:

Erratic Hellkite said...

iti luai apararea pe blogul cu pricina, cu riscul de a-i face trafic onorabilei domnisoare. Opinia despre intreaga situatiune il vei gasi la locul cioatei, daca gothic bitch va fi avut tupeul sa-l lase sa supravietuiasca.

Hai ca m-ai distrat si m-ai intristat in acelasi timp. People are stupid, gothic bitches seem to be worse. :)

Walter said...

Mai Sol, lasa-o pe domnisoara si asculta niste rock adevarat :P (rock-u e ca vinu) : Led Zeppelin - Kashmir