Tuesday, December 8, 2009

Dezamagiri ... electorale.

Dupa o mare "revelatie" sau vezi tu doamne cine stie ce inspiratie, am reusit sa gasesc un nume stupid, pentru un post stupid. Ii ca si cum ne-am astepta ca in ziua de azi sa se gaseasca un politician (care sa si conduca tara asta) capabil sa ne satisfaca pe deplin ceritenele.
Sunt convins ca o sa se gaseasca romani care sa-mi trimita cele mai sincere "felicitari" in urma postului, dar o urma de regret ca nu s-a gasit o persoana care sa fie o alternativa reala acestei clase politice o am si eu.

Au trecut si alegerile, dupa cum au aparut deja bancurile, ne-am culcat cu un presedinte, ne-am trezit cu altul.Unul topaie de bucurie, celalalt ii ciuruieste dupa 2 ore.
A fost probabil cea mai "murdara" campanie electorala, chiar daca nu s-au aruncat prea multe "metafore".

Cea mai mare dezamagire, pentru mine cel putin, (si motivul pentru care scriu acest post/ ca nu mai sunt fan pe facebook :)) ) este Remus Cernea. Cine-i acest Cernea? Poi poate va aduceti aminte de la anumite dezbateri de un Prazlea, de un haiduc cu barba si pleata lunga imbracat intr-un tricou cu Pink Floyd.
Eh da, el este.
- baiatul desteptept, capabil sa duca un discursc coerent,politicos dar si putin fals in abordarea anumitor probleme, greseli de incepator, dar totusi era un aer nou, de rebel, acel fruct interzis care alunga aceste mici imperfectiuni de incepator.
- Problema apare dupa turul 1, prin felul in care-si expune public preferinta pentru unu din candidati. Vrei sa-ti expui pozitia personala in public?(chiar de esti formator de opinie si te consideri un copil rebel al politicii romanesti? ) Prea bine, dar fa in asa fel incat sa prezinti minusurile ambilor oameni nu sa faci acelasi lucru pe care l-au facut multi in aceasta campanie ... sa manipulezi.

1. Crin Antonescu. (repede uiti ;) )

- un alt copchil (desi mai in varsta) rebel al politicii romanesti. Avea si pleata cand era fecior. Un liberal pur singe dupa cum zice el, cu o doctrina clar de dreapta pierde primul tur, desi scoate un scor mult mai bun decat partidul. Sanse mari pe viitor, sanse 100% sa iasa presedine de intra in turul 2.
Probleme: acest pur sange, dupa turul 1 se pupa cu Geoana, acest diplomat socialist de stanga si incalca orice "Bun simt" la care se referea in primul tur.
- mai pastreaza unele sanse pt 2014, desi pe moment s-ar putea sa apara tensiuni in interiorul partidului.

2. De ce n-a fost Geoana? ( EPIC FAIL lol )

- este slab, foarte slab ... si imi da impresia de un om care functioneaza, adica nu "functioneaza" si acesta nu poate sa fie presedinte.
- este FOARTE FALS, o persoana care nu-ti inspira niciun fel de sentiment, o persoana la care te uiti si zici ca-l vezi pe Pinochio (adica vezi o papusa de lemn) ... oare cine tine funia ?
- incearca sa fie "smecher" si "dur" (ca si aia cu "stilul lor oprisan" ) si nu ii iese, EPIC FAIL
- ca a fost la Moscova pe furis
- oamenii din spatele lui
- ... mai multe au scris si altii ...


3. Ce-i cu Basescu?

- o personalitate dificila
- obisnuit sa aiba tot timpul controlul chiar daca in rolul lui de presedinte uneori nu era cazul
- la fel ca si altii are persoane dubioase pe langa el
- scandaluri recente dar neprobate
+ a reusit sa tina piept celui mai jegos atac mediatic facut vreodata in presa romana

De ce am votat ? :))
Eh, aici poate ar fi bine sa scriu ceva mai mult desi m-am lungit prea mult si s-ar putea sa nu intereseze pe multi.
Am votat fiindca "traiesc in trecut" (dupa cum zic unii), fiindca nu pot sa uit de 89,91,92 ... am votat fiindca un partid a condus 12 ani din astia 20 si lucruri bune n-am vazut sa faca iar tupeul lor de a veni sa-mi spuna cum trebuie sa fie condusa tara ii jalnic.
Am votat ca sa le dau o palma jurnalistilor care au uitat probabil ce au invatat la scoala, care au uitat sa fie obiectivi, care au uitat sa fie impartiali.
Am votat impotriva manipularii prin orice modalitate.
Am votat poate si pentru o presa mai libera, pentru una care sa nu mai influenteze in asa hal, ca sa ma pot uita la o emisiune pe Realitatea, Antene fara sa aud Basescu si PDL din minut in minut.
Am votat ca sa le dau o palma celor 3 crai de la rasarit si cu Remus/Becali/Vadim/Marko in lateral.
Am votat sa vada ca nu se poate intoxica o tara intreaga.
ANTI PSD, anti marioneta de Geoana, anti presedintele de onoare Iliescu, anti lui Dinescu care in 90 urla la TVR ca revolutia a reusit si care acuma spune ca Geoana a fost in mijlocul revolutionarilor. RUSINE
Am votat fiindca la confruntare Geoana a fost un pampalau si ca Basescu a reusit sa "demonstreze" oarecum ca nickname-ul lui Geoana i se potriveste.

Si cu asta, cineva sa ne ajute ... de acolo de sus, de acolo de jos, de oriunde ... si gata cu politica. M-am saturat.
Ne vedem peste 10 ani, astept sa ma votati :D
P.S ... daca vedeti cumva la urmatoarele alegeri un alt copchil rebel cu plete, sa-mi ziceti haha

3 Comments:

Anonymous said...

Daca candidezi sa`mi fie cu iertare daca nu te votez.

Mi`o placut rau de tot "am votat pt ca geoana a fost un pampalau si basescu a demonstrat ca nickul lui geoana i se potriveste". Like wtf???

Mai bine dadeai cu banu. :|

Cand am fo la vot, in turu doi ca in unu n`am apucat, am luat foaia aia, am pus stampila si am iesit. Da face ala cu stampilele "ai si iesit?", "da cat imi ia sa pun o stampila?", "poi credeam ca te mai gandesti", "am avut timp sa ma gandesc atatia ani".
deci conlcuia mea a fost ca oamenii stau in cabinele alea pe putin un minut sa se hotarasca cu cine voteaza.
nu ai avut timp? mai ales astia 4 ani din urma sa vezi cum sta treaba? vai s`amar de boboru roman, ca tot prost o ramas.

Undoi Advertising said...

Da de fiecare data mi-ai zis ca nu m-ai sustine de orice fel :P, nu-i nicio surpriza aici.

De ce am votat scrie mai jos, ce ai spus tu legat de confruntare ii o interpretare de a ta ca sa dea ... bine ? Daca ai vazut confruntarea se putea vedea LEJER cat de nepregatit si plin de gargara fu' G. (au vazut toti).
Timp am avut suficient, nu trebuie sa ma hotarasc in cabine ;) doar ca am vazut altfel lucrurile de cum le-ai vazut tu, atata tot.

Anonymous said...

am zis ca nu te sustin politic. suntem total diferiti aci.

io nu am avut cum sa vad oricare din confruntari, din declaratii din tot ce`o fo obiectiv, io le`am privit subiectiv. plus ca nu`mi place de base ca ataca sub centura. dar nah, ce sa ma astept de la un marinar? tot badaran o sa ramana.
plus ca sunt multe chestii de vorbit de base si fii`sa din politichie, ce o ajuns acolo unde e "pe picioarele ei". dar hai sa nu largim aria.

io zic numa ca geoana ca om e mai presus de base. nu l`as vedea pe geoana facand gafe cum o facut base. ca face parte din partidu mult iubit de tine, asta e partea a doua. sunt destui care fac parte din niste partide in care nu`si au locul, dar nah, asta e alegerea lor.