Tuesday, March 3, 2009

“Flocirel si Marinel”, agenti secreti.


Suna a o comedie “low budged”, dar din pacate treaba-i pe cat de haioasa pe atat de penibila si serioasa. Binenteles ca “victima” acestui scandal, intr-un final cica diplomatic, este ca de obicei Romanica noastra cu tot alaiul ei de servicii secrete, militarizate demilitarizate, profesioniste sau neprofesioniste.

Un gigel pe nume Floricel Achim recunoaste in fata judecatorilor ca vindea secrete militare pentru cateva sute de dolari. Beneficiarul acestoru informatii, un anume Marinov Zikolov … bulgar care ar fi intermediar pentru alte state “nealiate” (pasaricile ciripesc ca ar fi vorba de Rusia sau Ucraina). Documentele militare livrate de Floricel Achim bulgarului Marinov Zikolov se refereau la sistemul de comunicatii militare, frecvenţe radar, hărţi standard NATO, scheme şi hărţi ale unor subunităţi şi tehnici militare, indicative ale unităţilor militare şi planuri de apărare.

Judecătorii mai arată în motivare că Floricel Achim sustrăgea secrete pe memory stick “la întâmplare, la vrac, tot ce reuşea să copieze”. Spionul deţinea autorizaţie de acces la informaţii clasificate din anul 2006 “la nivel secret”.

Dupa furtul de la Ciologarla (binenteles cu niste arestati, dar fara arme), crima+jaful de la Brasov (cu arestari scoase parca din sacul de cadouri a lui Mos Craciun “asta-i?, nu-i asta! … atunci asta? “) se pare ca Romanica noastra mai importa ceva pe langa sloganul “tara tuturor posibilitatilor” si “vestul salbatic”.

Hai ca se poate si mai bine :D , suntem curiosi ce o sa mai urmeze. Tune in.

Poza: http://dvice.com/pics/

0 Comments: