Thursday, January 15, 2009

Greu ii ...

Un an nou, un nou guvern, sper totusi la un nou inceput. (in primul rand pentru blog, ca in clasa politica speranta si increderea s-a dus direct la subsol).

2008 ... un an cu primele alegeri parlamentare uninominale, alegeri care in mod normal ar fi trebuit sa opreasca toate certurile si show-ul mizer de care am avut parte 4 ani, alegeri care au promis o lume noua cu idei si conceptii noi despre guvernare.
Intr-un final, toata aceasta mascarada de uninominal, n-a fost altceva decat o intoxicare care a adus mai mult manelism, situatii penibile si josnice pentru orice persoana normala ... o prostitutie ieftina.
Am avut parte de porcaieli in direct, cantareti si cantarete pe liste, un antrenor de nationala, ba chiar si un inculpat.

Dezamagirea de dupa alegeri a fost, tinand cont ca acea noua clasa politica inca n-a aparut, ca oamenii pentru care ai pus stampila decid sa imparta acealasi pat cu "inamicul", ca votul uninominal (in varianta asta) ajuns tot politic la final n-a fost altceva decat o mare PORCARIE.

Anul a trecut, PD-L si PSD s-a cuplat, Stolo pleaca, Boc paraseste carma de primar al Clujului pt functia de prim-ministru, lupta pentru ciolan se ingroasa, un fost securist (Dan Voiculescu) ajunge vicepresedinte ... scandalurile-si intra iar in rol, ca pe vremea DA-ului.

Vreau sa termin cu review-ul, ca oricum majoritatea stiu ce s-a intamplat ... asa ca hai sa trecem la unele "clarviziuni".
- guvernul in formula de fata va fi un mare FAIL
- Boc isi cam sapa groapa la Bucuresti, in conditiile unei astfel de coalitii.
- Base o sa resimta nemultumirea lumii la alegerile prezidentiale.
- Prezenta la vot o sa fie mai scazuta decat la alegerile precedente, iar cu un candidat pe masura, cu o imagine publica buna si de incredere s-ar putea sa aiba chiar unele probleme.
- Coalitia o sa pice, se va incerca o guvernare in minoritate (s-ar putea impreuna cu udmr).

Probleme Gogule ... probleme, dar parca-i totul de inteles atata timp cat in niciun partid NU exista un lider care sa poata sa-si tina partidul si baronii in frau. Toti sunt ca niste pui de "lei (slabi)" in mijlocul unei haite de hiene, iar atata timp cat tu nu esti masculul dominant, n-ai cum sa te astepti ca restul sa faca ce te astepti tu de la ei.

Oricum iarna trece, gazul rusesc o sa fie uitat iar, atata timp cat o sa fie cald ... dar problemele tot raman, iar din pacate nu le vad rezolvate nici cu acestia. (da sa ma insel)

Inca mai traim, o sa mai vedem ...

0 Comments: